Sınav Döneminde Beslenmeye Neden Dikkat Etmeliyiz?
Uyanık kalmak için içilen kahveye dikkat! Geç
saatlere kadar uyanık kalmak, daha iyi konsantre olmak benzer biçimde amaçlarla bolca oranda içilen kahve, kola ve çay gibi kafeinli içecekler belirli miktarların üzerinde tüketildiğinde, kalp ritminde deformasyona uğramış, tansiyonda yükselme ve anksiyete şeklinde problemlere neden olabilir. Ek olarak, demir ve kalsiyum şeklinde minerallerin emilimlerini azaltıcı tanenleri içerdiklerinden fazla oranda alınması negatif tesir yaratabilir. Kafeinin negatif etkilerini görmemek adına günde 3 fincandan fazla kahve, 8 fincandan fazla da siyah çay içilmemesi önerilmektedir. Bu içecekler yerine, yüksek C vitamini içeren, antioksidanlar açısından varlıklı olan ve kafein oranları daha düşük olan kuşburnu çayı veya günde 5 fincandan fazla olmamak üzere yeşil çay tüketilebilir.
Açık havada meydana getirilen kısa egzersiz ve yürüyüşler, yaşanmış olan yoğun stresten uzaklaşma, duygusal ve ruhsal anlamda rahatlama anlamında yararlıdır. Gmeşhurk çalışma temposuna 30 dakika kadar ara verip yürüyüş için vakit ayrılması hem konsantrasyonu arttıracak hem fiziksel anlamda yenilenme elde edecektir.
Sınav döneminde hastalıklardan korunmak için, bağışıklık sistemini koruyacak ve güçlendirecek içerikteki gıdalardan dengeli miktarlarda tüketmek yararlı olacaktır. Bu besinler; zengin demir içinde ne olduğu ile yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı et ve yumurta, kalsiyum içinde ne olduğu yüksek olan süt, peynir ve yoğurt, zengin vitamin içerikleri ile farklı renkte sebze ve meyveler olarak sıralanabilir.
Sınav Döneminde Beslenmeye Neden Dikkat Etmeliyiz?
Reviewed by Fatih Yaman
on
12/27/2017
Rating:
Reviewed by Fatih Yaman
on
12/27/2017
Rating:

Hiç yorum yok: